Thuis ontharen: hoe houd je jouw huid zacht en irritatieloos?

  |   Leestijd: 3 min.   |   Categorie: nieuws

Thuis ontharen is een eenvoudige manier om je huid glad en haarvrij te houden. Maar het kan ook leiden tot irritatie als het niet goed wordt gedaan. De sleutel tot een zachte en irritatieloze huid? Die ligt in een zorgvuldige voorbereiding. Maar ook het gebruik van de juiste technieken en een goede nazorg. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan alle stappen van het ontharingsproces. Van het scrubben van de huid vooraf tot het aanbrengen van een verzorgende crème na het scheren. In dit blog kom je er meer over te weten.

Start als eerste met het scrubben van de huid

Een belangrijke stap in het thuis ontharen? Dat is het scrubben van de huid voordat je begint met scheren. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen. Maar het maakt de haren ook beter toegankelijk voor het scheermes. Kies je ervoor om te scrubben? Dan minimaliseer je de kans op ingegroeide haartjes en maak je de huid gladder. Gebruik een milde scrub die geschikt is voor jouw huidtype en masseer deze in cirkelvormige bewegingen. Besteed extra aandacht aan zones die gevoelig zijn voor ingegroeide haartjes. Denk daarbij aan de bikinilijn of de oksels.

Werk altijd met een scherp mesje voor het beste resultaat

Voor een gladde scheerbeurt is het essentieel om altijd met een scherp mesje te werken, bijvoorbeeld met een Philips Oneblade Mediamarkt. Een bot scheermes verhoogt de kans op snijwonden, huidirritatie en ingegroeide haartjes. Gebruik daarnaast altijd scheerschuim of gel. Dit helpt niet alleen om het mes soepel over de huid te laten glijden. Het zorgt ook voor extra hydratatie en bescherming tegen irritatie. Scheer in de richting van de haargroei om het risico op huidproblemen te minimaliseren.

Verzorg de huid na het scheren met een fijne crème

En na het scheren? Dan is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zo kun je irritaties voorkomen en de huid zacht en gehydrateerd houden. Spoel je huid af met koud water om de poriën te sluiten en dep de huid droog. Breng vervolgens een verzorgende crème of lotion aan die speciaal is ontworpen om de huid na het scheren te kalmeren. Kies voor een product met ingrediënten zoals:

  • Aloë vera
  • Kamille
  • Vitamine E

Deze ingrediënten zijn ideaal om de huid te verzachten en te hydrateren. Volg je deze routine consequent? Dan blijft je huid zacht, glad en vrij van irritaties, zelfs na herhaaldelijk ontharen.

Thuis ontharen met een scheermes